29 Temmuz 2015 Çarşamba

VİŞNE KOMPOSTOSU

Yazın güzel ve lezzetli nimetlerinden kış aylarında faydalanmak için hazırlıklara başladık. Hele ki vişne şu aralar bol bol tezgahlarda yerini almışken bu fırsatı kaçırmayın derim. Ben ek olarak şeftali ve kayısıda hazırladım sizde aynı anda hazırlayabilirsiniz.

MALZEMELER

1kg taze vişne
1.5su bardağı toz şeker
3 su bardağı su

Vişnelerin saplarını ayıklıyoruz isterseniz çekirdeklerini de çıkarabilirsiniz ben çıkarmadım.

İyice yıkayıp süzülmesi için bir kenara alıyoruz.

Tencerede su ve şekeri karıştırarak şeker iyice eriyene kadar kaynatıyoruz.

 Vişneleri kavanozlara doldurup üzerine kaynar şekerli suyu meyvelerin üzerini kapatacak kadar koyup yeni hiç kullanılmamış kapakla sıkıca kapatıyoruz.

Kavanozları ters çevirip  kavanozlar iyice soğuyuncaya kadar bu şekilde bekletiyoruz.
Kavanozların vakumlanması için yoksa hava kaçırır istediğimiz sonucu elde edemeyiz.

Kompostolar soğuduktan sonra güneş görmeyen bir dolaba saklıyoruz.

Not:kavanoz kapakları mutlaka yeni olmalı ve şekerli suyun kaynar olması gerekir bunu unutmayalım...

AFİYET OLSUN...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...