2 Aralık 2014 Salı

FESLEĞENLİ KESTANE MANTARLI ERİŞTE


Yaz aylarında evlerimizde hazırladığımız erişte makarnaların tam zamanı şimdi. Hem çok pratik hem de çok lezzetli bir tarif .deneyin mutlaka her öğün yemek isteyeceksiniz :)

 MALZEMELER

1su bardağı erişte makarna
200 gr kestane mantarı
100 gr peynir beyaz peynir
Zeytinyağ
Tuz
Karabiber
Fesleğen
Pişirmek için 2.5 su bardağı kaynar su

Erişteleri tencerede hafif renkleri dönene kadar kavuralım
Biraz tuz ilave ederek kaynar suyu ekleyip kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirelim

Ayrı bir tavada dilimlenmiş kestane mantarlarını zeytinyağında fazla yumuşatmadan kavuralım.

Pişmiş olan erişteye ocaktan almadan rendelenmiş peyniri ilave edip karıştıralım.
Servis tabağına erişteyi alıp üzerine kestane mantarlarını gezdirelim
İnce kıyılmış fesleğen ve değirmenden çekilmiş karabiberle servis edelim

AFİYET OLSUN

2 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...