11 Aralık 2013 Çarşamba

ŞİNİTZEL


pratik ve lezzetli yemekleri toplum olarak çok seviyoruz tabi .
sağlık bir şekilde sunan mekanlar neredeyse yok denilecek kadar az .
pişirme sırasında kullanılan yağın ne derece kaliteli olup olmadığı, kullanılan entegre ürünlerinin tazeliğini ve baharatların ne derecede kaliteli olup olmadığını bilmiyoruz
hem aklımızda soru işaretleri kalmasın hem de taze ve lezzetli bir yemek yenilmesi açısından gelin bu tür lezzetleri kendi mutfağımızda tüketmeye çalışalım.

şinitzel hem çok pratik bütün ailenin sevebileceği bir lezzet.
ani bir yemekli misafir sofrasında damakları lezzetiyle kendine hayran bırakır.
belki bu lezzeti blogta yayınlamakta geç kalmış olabilirim ama hiç bir şey kaybetmiş değilim sanırım :)

ben denedim ve deniyorum ve size de tavsiye ediyorum...

MALZEMELER

1 KG ŞİNİTZELLİK TAVUK GÖĞSÜ

1 SU BARDAĞI GALETA UNU

2 YUMURTA

3 YEMEK KAŞIĞI SÜT (İSTEĞE BAĞLI)

TUZ

SIVI YAĞ (KIZARTMAK İÇİN)


galeta unumuzu hafif derin ve geniş bir tabağa dökelim ve içine tuzumuzu ilave edip harmanlayalım

yumurta ve sütü  bir kapta omlet çırpar gibi çırpıp hazır edelim

tavuk etini ilk önce yumurtalı karışıma batıralım



daha sonra galeta ununa batıralım

 
 
tavuk şinitzel kızarmaya hazır hale geldi şuan
 
 
tam olarak aşamalar bir üst resimdeki gibi

 
sıvı yağın miktarını size bırakıyorum bol yağda yada az yağda kızarması sizin damak zevkinize bağlı
 
şinitzelleri kızgın yağda önü ve arkası kahverengileşene kadar kızartalım ve çok fazla yakmamaya,eti kurutmamaya  dikkat edelim
 


şinitzellerimiz kızardı ve servise artık hazır :)

şimdiden deneyen ve beğenen tüm herkeze sevgilerimi iletmeyi bir borç bilirim sağlıkla kalın :))
 
 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...