27 Kasım 2013 Çarşamba

HAVUÇ TARATOR



havucun faydalarını anlata anlata bitiremeyiz. girdiği bütün yemeklere ve tatlılara ayrı bir lezzet katar her daim.
ama bazı halleri vardır bizde adeta bağımlılık yapar bu havuç taratorda o hallerden biri işte :) bizim evde ne zaman yemek sofrasına çıksa bu lezzet bir kaşık dahi kalmadan masadan kalkar tabağı :)

içinizde çocuğuna havuç yediremeyen sevgili takipçilerim bu lezzeti ısrarla öneririm havucun vitaminini koruyarak güzel bir lezzet sunabilmenin bir yolu.

çok pratik ve fazla zaman harcanmayarak hazırlanan bu lezzet için hazırsanız işte geliyor tarifi...

MALZEMELER

1 KG HAVUÇ

500 GR YOĞURT

5 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİNYAĞ

3 DİŞ SARIMSAK

TUZ

SÜSLEMEK İÇİN;

MAYDONOZ YAPRAKLARI VE KIRMIZI PUL BİBER

*havuçlar rendenin iri kısmıyla rendelenir

*bir tencerenin içinde zeytinğında orta ateşte havuçlar hafif diri kalana kadar kavrulur

*havuçlar soğumaya bırakılır

*soğuyan havuçlara yoğurt,tuz ve dövülmüş sarımsaklar eklenip güzelce karıştırılır

*servis tabağına alınıp üzeri maydonoz yaprakları ve kırmızı pul biberle süslenip servis saatine kadar soğutulur

**NOT** zeytinyağı miktarı ve yoğurt sizin arzu ettiğiniz miktarda değişebilir,içine değişik lezzetlerde ekliyebilirsiniz  bazı lezzetler sizin damak zevkinize göre değişebilir maydonoz yerine taze fesleğen kullanıldığında da çok lezzetli oluyor ben bizzat denedim şimdiden afiyet olsun :))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...