17 Ocak 2013 Perşembe

ÇİKOLATALI MOUSSE(MUS) PASTA

>
 
çikolata mousse (mus) başlı başına lezzet ve mükemmel bir çikolatalı tatlıdır.köpük köpük dokusuyla ağıza atılan her mousse parçası bir kaşık bir kaşık daha dedirtiyor insana ...
 
çikolatayı sevmeyen varmıdır bilmem ama mousse tatmayan varsa en yakın zamanda mutlaka denemesini tavsiye ederim
 
daha önceki pasta tariflerimin çoğunda pasta kremalarını ganajla hazırlamıştım.mousse la yapılan pastaları hep görüyordum ama hiç denememiştim.
 
bugün mousse kremasıyla  hazırladığım bu pasta o kadar çok beğenildi ki dilimlenmiş haliyle resimleyemedim bile :)
 
şimdi geçelim bu güzelliğin yapımına...
 
MOUSSE İÇİN MALZEMELER
 
350 GR BİTTER KUVERTUR ÇİKOLATA
60 GR TEREYAĞ
4 ADET YUMURTA
5 YEMEK KAŞIĞI PUDRA ŞEKERİ
2 YEMEK KAŞIĞI SU
YARIM ÇAY KAŞIĞI TUZ
 
PASTANIN KEKİ İÇİN 
3 YUMURTA
3 KAHVE FİNCANI TOZ ŞEKER
3 KAHVE FİNCANI UN
1 PAKET KABARTMA TOZU
1 PAKET VANİLYA
2 YEMEK KAŞIĞI KAKAO
2 YEMEK KAŞIĞI SU
 
yumurtanın aklarını ve sarılarını birbirlerinden ayıralım kesinlikle yumurtanın sarısı aklarına karışmamalı aksi halde yumurta akları kabarmaz

yumurta sarılarını ve şekeri çırpalım
elenmiş unu vanilya ve kabarma tozunu ekleyip çırptıktan sonra

ardından elenmiş unu kakaoyu, kabartma tozu ve vaniyayıyı ekleyip çırpalım ve 2 yemek kaşığı suyumuzuda ekleyip çırpma işlemini bitirelim

yumurta aklarını bir fiske tuzla mikserimizin yüksek devrinde iyice hacim kazanıp kabarana dek çırpalım
çırpılan yumurta aklarını kek karışımına yavaş yavaş bir tathta kaşık yardımıyla ekleyip elimizle yumurta akları sönmeden yavaşça karıştıralım

20 cm lik kelepçeli kalıbımıza koyduğumuz kek karışımını 180 derecelik fırında 20 -25 dk pişirelim
 
MOUSSE YAPILIŞI
 
çikolatayı ufak parçalara ayıralım,bir cam kasenin içine alıptereyağ ve 2 yemek kaşığı suyu da ekleyip benmari usulü eritelim
eriyen çikolataları oda ısısına gelene kadar soğutalım
 
oda ısısına gelen erimiş çikolataya pudra şekerini ve aklarından ayrılmış yumurta sarılarını yavaş yavaş mikserle çırparak çikolataya yedirelim
 ayrı bir kabın içinde yumurtanın aklarını yarım çay kaşığı tuzla aklar iyice kar haline kadar çırpalım
yumurta aklarını çikolatalı karışıma tahta bir kaşıkla yavaşça aynı yönde karıştırarak yumurta beyazlarını söndürmeden karıştıralım
mousse kremamız hazır
 
pastamızı ister ik ister üç kat pandispanya ile dilediğimiz meyve ve soslarla hazırlayıp servis edebiliriz
herkez damağına göre hazırlayabilir bu lezzetli pastayı :))
 
şimdiden afiyet olsun diyorum ve mutlaka deneyin pişman olmazsınız diyorum :))
 
 
 
 
 
 

1 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...