19 Aralık 2012 Çarşamba

KISIR


hiç vazgeçemediğim tek lezzettir kısır...çat kapı toplanılmış arkadaş ortamı uzun muhabbet arasına güzel bir lezzet arasıdır ve hemen o an evde hangi malzemeler varsa hazırlanır lüks asla istemeyen kendine özgü bir lezzettir :)

bizde yoğun ve yorgun geçen bir gün arasında kalabalık bir aile ortamında bu kocaman tepside hazırladık kısırımızı...çalakaşık yemek nede güzel oldu damağımız şenlendi...hadi bakalım canı isteyen herkez mutfağa buyursun :))

MALZEMELER

KISIRLIK BULGUR
TAZE SOĞAN
MAYDONOZ
TAZE NANE
DEREOTU
SALATALIK
KURU SOĞAN
DOMATES VE BİBER SALÇASI
TUZ
KARABİBER
KİMYON
KIRMIZI PUL BİBER
ZEYTİNYAĞ
LİMON SUYU

malzemeleri ölçüsüz vermemin sebebi kendiminde bu kısırı ölçüsüz yapmamdır herkez damak tadına göre kısırı ayarlayabilir

öncelikle bulgurumuzu sıcaksuyla fazla yumuşatmadan ağzı kapaklı bir kapta demlendirelim
kısırın yeşil malzelerini ince ince kıyıp bir kapta bekletelim

demlenen bulgura zeytinyağını salçayı ve baharatları ekleyip bir güzel harmanlayalım

doğranan yeşillikleri ekleyip limon suyunu da gezdirip bir güzel harmanlayalım

servis tabaklarına alıp ister çeşitli turşularla ister yalın haliyle servis edelim

AFİYET OLSUN...

6 yorum:

  1. Benimde yemeye doyamadığım bir lezzettir ve bol acılı severim..
    Ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bol acılı ve ev yapımı anne turşusu ile şahane oluyor teşekkür ederim güzel yorumunuza :)

      Sil
  2. yelizcim tanıştığıma memnun oldum.
    takibe aldım.
    kısırıda aldım.
    banada beklerim gel kısırla çay içelim:)

    YanıtlaSil
  3. :)) cok tatlisiniz bende bu samimiyet ve sicak kanlilik icin cook te$ekkur ederim bende memnun oldum hemen bende sizi takibe aliyorum :))

    YanıtlaSil
  4. çok teşekkür ederim tabiki seve seve takip ederim sevgiler :))

    YanıtlaSil
  5. Bende bayılırım kısıra, nasıl da canım çekti şimdi. Ellerine sağlık canım. Sevgiler...

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...