8 Ocak 2013 Salı

HAŞHAŞLI REVANİ

 
bu tatlı son yıllarda çok ilgi gören bir lezzet...hiç yapmaya fırsatım olmamıştı güzel bir balık menüsünden sonra akşamın ağzı tatlandıran lezzeti olarak seçtim ve hazırladım  yapanların bir bildikleri varmış çok lezzetliymiş deyip afiyetle yedik
iç malzemesini dilediğiniz gibi zenginleştirebilirsiniz bence mesela bir portakalın kabuğuyla yada bol ceviz kırıntılarıyla tercih size kalmış
tarifimize geçelim ve denemeyenleri tarifimize davet edelim :)) kağıt kalem hazırsa gelelim malzemelere....
 
MALZEMELER
 
 3 YUMURTA
1 SU BARDAĞI ŞEKER
1 SU BARDAĞI SÜT
1 SU BARDAĞI SIVIYAĞ
1SU BARDAĞI İRMİK
1.5 SU BARDAĞI UN
1 SU BARDAĞI HAŞHAŞ
2 PAKET KABARTMA TOZU
1 PAKET VANİLYA
 
ŞERBETİ İÇİN
 
1 SU BARDAĞI ŞEKER
1 SU BARDAĞI SU
 
yumurta ve şekeri mikserin önce düşük 1-2 dk sonra yüksek devirinde yumurta sarıları ve şeker beyaz renk alana kadar çırpalım
sütü,sıvıyağı da ekleyip çırpmaya devam edelim
irmik haşhaş ve unu ekleyip kabartma tozu ve vanilyayıda koyup iyice çırptıktan sonra yağlanmış kare borcam tepsiye revani harcını dökelim
180 derecede 40 dk kadar pişirelim
 
 bir tencerede su ve şeker iyice eritip kaynadıktan sonra ılınmaya bırakalım
 
ılık şerbeti ılık olan revaninin üzerini kürdana delikler açtıktan sonra eşit dağıtarak şerbeti gezdirelim
tatlı soğuduktan sonra ister çırpılmış kremayla ister bir top vanilyalı dondurmayla servis edelim
 
AFİYET OLSUN :))
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...