yapması çok kolay ve pratik tadıda bir o kadar lezzetli bir salata.yoğurtlu kabak salatasını iftar sofranıza hazırlayıp içinizi serinleten lezzetini kaşık kaşık yiyeceğinize eminim...ve geçelim tarifimize kağıt kalem hazır ise tarifi yazmaya başlayalım :))
MALZEMELER
3 ADET KABAK
4 YEMEK KAŞIĞI YOĞURT (süzme yoğurt veya tava yoğurdu ile yapabilirsiniz)
YARIM DEMET DEREOTU
BİR TUTAM MAYDONOZ
1 ÇAY KAŞIĞI KURU NANE
2 DİŞ SARIMSAK
TUZ
ZEYTİNYAĞ
HAZIRLANIŞI
kabakların kabuklarını soyup rendeleyip kısık ateşte suyunu çekene kadar kavuralım
kabaklar suyunu çekince biraz zeytinyağ ve tuzu ekleyip 2 dk daha kavurup kabakları ocaktan alalım
soğuttuğumuz kabaklara yoğurdu,rendelediğimiz sarımsakları,ince kıyılmış maydonoz ve dereotunu,kuru nanemizi de ekleyerek güzelce harmanlayalım...
bütün malzemeler birbirleriyle iyice karışınca salatamızı servis tabağına alıp üzerine zeytinyağ gezdirerek dilediğimiz gibi süsleyip servis edebiliriz
NOT: yoğurtlu kabak salatasının içine iri kıyılmış ceviz çok yakışıyor arzu ederseniz bu şekilde de servis edebilirsiniz..
AFİYET OLSUN :)
çok sevdiğim salatalardandır canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilçok teşekkür ederim bizde de çok seviliyor hafif ve rahatlatıcı. mideyi yormayan bir lezzet..bu güzel yorum için teşekkür ederim benden de sevgiler :))
YanıtlaSil