29 Ağustos 2012 Çarşamba
BÖĞÜRTLENLİ ÇİKOLATALI PASTA
böğürtlenin artık son zamanları tazesini bulanlar kış için hemen alıp buzluğa atsın derim çünkü bu tarifi deneyip kışın böğürtlensiz kalmak çok pişmanlık yaratıcaktır :))
bu enfes bol çikolatalı pastayı bütün çikolata severlere armağan ediyor ve tarifine geçiyorum :)))
MALZEMELER
PANDİSPANYA İÇİN;
3 YUMURTA
3 KAHVE FİNCANI TOZ ŞEKER
3 KAHVE FİNCANI UN
1 PAKET KABARTMA TOZU
1 PAKET VANİLYA
2 YEMEK KAŞIĞI KAKAO
2 YEMEK KAŞIĞI SU
GANAJ KREMA İÇİN
400 ML SIVI KREMA
400 GR KUVERTUR BİTTER ÇİKOLATA
yumurtanın aklarını ve sarılarını birbirlerinden ayıralım kesinlikle yumurtanın sarısı aklarına karışmamalı aksi halde yumurta akları kabarmaz
yumurta sarılarını ve şekeri çırpalım
elenmiş unu vanilya ve kabarma tozunu ekleyip çırptıktan sonra
ardından elenmiş unu kakaoyu, kabartma tozu ve vaniyayıyı ekleyip çırpalım ve 2 yemek kaşığı suyumuzuda ekleyip çırpma işlemini bitirelim
yumurta aklarını bir fiske tuzla mikserimizin yüksek devrinde iyice hacim kazanıp kabarana dek çırpalım
çırpılan yumurta aklarını kek karışımına yavaş yavaş bir tathta kaşık yardımıyla ekleyip elimizle yumurta akları sönmeden yavaşça karıştıralım
20 cm lik kelepçeli kalıbımıza koyduğumuz kek karışımını 180 derecelik fırında 20 -25 dk pişirelim
ganaj kremamızı bir gece önceden hazırlarsak her zaman daha güzel sonuç alırız
kremayı bir sos tenceresine alıp kaynama noktasına gelmeyecek şekilde ocakta ısıtalım
ısına kremaya küçük doğradığımız çikolataları ilave edip pürüzsüz bir kıvam elde edene dek çikolataları eritelim ve bu karışımı bir gece buz dolabında bekletelim
pişen pandispanyayı iki eşit parçaya bölün
ilk katına biraz ganaj sürüp üzerine böğürtlen dizip ikinci kat pandispanyayı kapatın
üs katı ve etrafınıda ganaj kremayla kapladıktan sonra tekrar bolca böğürtlenle süsleyin ve en az pastanızı 2 saat buz dolabında dinlendirin
AFİYET OLSUN
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder