28 Mart 2012 Çarşamba
TAZE BAKLALI ENGİNAR
bahar geldi semt pazarlarına nur yağdı. hep bugünleri özledim en sevdiğim yemeklerin sebzeleri çoğu baharda canlanıyor bunların başını da bakla ve enginar çekiyor :)) bol ekşili dereotlu bir gün dinlenmiş ve bol zeytinyağlı lezzetiyle bir bütünü oluşturuyorlar...TEK KELİMEYLE BU LEZZETE BAYILIYORUMMM :)) şimdi bu süper lezzetin tarifini veriyorum yapan ve deneyen herkeze AFİYET OLSUN :)))))))
MALZEMELER
500 GR TAZE BAKLA
6 ADET ENGİNAR
1 BOY SOĞAN
2 ADET LİMONUN SUYU
1 ÇAY BARDAĞI ZETİNYAĞ
1 TATLI KAŞIĞI TUZ
1 YEMEK KAŞIĞI TOZ ŞEKER
ÜZERİ İÇİN
İNCE KIYILMIŞ DEREOTU
HAZIRLANIŞI
baklaları kılçıklarından ayıklayıp ikiye bölelim,un ve limon suyu sıktığımız suya baklaları koyup kararmalarını önleyelim
tencereye küçük doğradığımız soğanları tencereye koyup,zeytinyağı ekliyerek kavuralım ardından unlu limolu suda bekleyen baklaları yıkayıp kavrulan soğanlarla birleştirip kavurmaya devam edelim,baklaların renkleri hafif sarıya dönünce soyumluş enginarları ekleyelim
sebzelerin yarısına kadar sıcaksu ekleyelim,ardından iki limonun suyunu,tuzu ve şekeri ekleyerek kısık ateşte enginarlar yumuşayana dek pişirelim
pişen baklalı enginarımızı servis tabağına alalım ve bir gece buz dolabında bekletelim
servis sırasında üzerine bol dereotu gezdirip servis edelim.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
çok teşekkürler petitchef seve seve kaydımı gerçekleştiririm :)) sevgiler...
YanıtlaSilNefis görünüyor canım. Ellerine sağlık. Sevgiler...
YanıtlaSilteşekkür ederim elif hanım çok sağolun :))
YanıtlaSil