28 Mart 2012 Çarşamba
KIYMALI GÜL BÖREĞİ
güzel bir günde yine muhteşem bir lezzetle sizlerleyim...mis gibi kokusu pişerken evi sardığında karnı acıkanların kat kat açlıklarının katlandığı,yanında ayran ve çayın güzel gittiği bir lezzettir kıymalı börek...
çok acıkma halinin sonunda'' ne yesek neyapsak!'' derken akla ilk gelenlerden biri kıymalı gül böreği oldu yaptık, yedik nefiss mi nefiss oldu :)) bakalım tarifimi
MALZEMELER
4 ADET YUFKA
500 GR DANA KIYMA
5 ADET SOĞAN
TUZ KARABİBER
ZEYTİNYAĞ
BÖREĞİN SOSU İÇİN
SIVI YAĞ VE SU
ÜZERİ İÇİN
1 YUMURTANIN SARISI
SUSAM
ÇÖREK OTU
YAPILIŞI
soğanları rendeleyin ,tavaya soğanı vebir miktar zeytinyağını yoyup soğanları kavurun
ardından kıymayı ekleyip rengi iyice kahverengileşene ve topaklanmayacak şekilde kavurun
enson tuzu ve karabiberi ekleyip karıştırıp harcı soğuması için bir tabağa alın
yufkalarımızı ortadan ikiye bölüp tezgaha serelim ve en uzun kısmına uzunlamasına kıymalı harctan koyun
kenarlarını içe katlayıp uzunlamasına yuvarlayıp gül şekli verin
bütün yufkaları sardıktan sonra tepsiye dizip böreklerin üzerine yumurta sarısını sürün,susam ve çörek otu serpin, 200 derecelik fırında altı ve üstü kızarana dek pişirin
AFİYET OLSUN :)))
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder