28 Mart 2012 Çarşamba

KIYMALI GÜL BÖREĞİ


güzel bir günde yine muhteşem bir lezzetle sizlerleyim...mis gibi kokusu pişerken evi sardığında karnı acıkanların kat kat açlıklarının katlandığı,yanında ayran ve çayın güzel gittiği bir lezzettir kıymalı börek...

 çok acıkma halinin sonunda'' ne yesek neyapsak!'' derken akla ilk gelenlerden biri kıymalı gül böreği oldu yaptık, yedik nefiss mi nefiss oldu :)) bakalım tarifimi

MALZEMELER
4 ADET YUFKA
500 GR DANA KIYMA
5 ADET SOĞAN
TUZ KARABİBER
ZEYTİNYAĞ

BÖREĞİN SOSU İÇİN

SIVI YAĞ VE SU

ÜZERİ İÇİN
1 YUMURTANIN SARISI
SUSAM
ÇÖREK OTU

YAPILIŞI

soğanları rendeleyin ,tavaya soğanı vebir miktar zeytinyağını yoyup soğanları kavurun
ardından kıymayı ekleyip rengi iyice kahverengileşene ve topaklanmayacak şekilde kavurun
enson tuzu ve karabiberi ekleyip karıştırıp harcı soğuması için bir tabağa alın

yufkalarımızı ortadan ikiye bölüp tezgaha serelim ve en uzun kısmına uzunlamasına kıymalı harctan koyun
kenarlarını içe katlayıp uzunlamasına yuvarlayıp gül şekli verin
bütün yufkaları sardıktan sonra tepsiye dizip böreklerin üzerine yumurta sarısını sürün,susam ve çörek otu serpin, 200 derecelik fırında altı ve üstü kızarana dek pişirin

                                          AFİYET OLSUN  :)))



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...