27 Mart 2012 Salı

KANDİL SİMİDİ


çok sık yaptığım ve çayın yanına en çok yakıştırdığım tuzlu çöreklerin bir tanesidir kandil simidi ağızda eriyip giden bir hamuru var çıtır çıtır ve çok leziz....
MALZEMELER
2 YUMURTA (bir tanesinin akı üste sürülecek)
3 YEMEK KAŞIĞI YOĞURT
5 YEMEK KAŞIĞI PUDRA ŞEKERİ
3 YEMEK KAŞIĞI SİRKE
1 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
1 PAKET MARGARİN
1 TATLI KAŞIĞI TUZ
1 TATLI KAŞIĞI MAHLEP
YARIM PAKET KABARTMATOZU
ALABİLDİĞİ KADAR UN

ÜZERİ İÇİN

SUSAM VE ÇÖREK OTU

YAPILIŞI

bir kabın içinde bir tanesinin beyazını ayırdığımız yumurtaları alalım,ardından sırayla pudraşekerini,oda ısısında yumuşamış margarini,sıvıyağı,sirkeyi,yoğurdu,tuzu iyice biribirleriyle özleşene dek kremamsı bir kıvam elde edelim

bu karışıma biraz un ve kabartma tozunu ekleyip karıştıralım
ele yapışmayacak bir kıvam elde edene dek un ekleyip yoğurmaya devam edelim

bir kaba ayırdığımız yumurta akına 2 yemek kaşığı su ekleyip hafif çırpalım

hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp simit şeklini verelim
önce yumurta akına hamuru batıralım artından susama batıralım bir diğer simit için aynı işlemi uygulayıp çörekotuna batıralım
175 derecelik fırında altı üstü kızarana dek pişirelim

AFİYET OLSUN :)

2 yorum:

  1. Bende çok severim. Kandil simitlerin nefis görünüyor. Ellerine sağlık canım. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. çok teşekkür ederim elif hanım bende de çok sevgiler :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...