3 Kasım 2011 Perşembe

EBRULİ KEK

MALZEMELER

3 YUMURTA
1.5 SU BARDAĞI ŞEKER
1 SU BARDAĞI SÜT
1 SU BARDAĞI SIVI YAĞ
2.5 SU BARDAĞI UN
2YEMEK KAŞIĞI KAKAO
1 PAKET KABARTMA TOZU
1 PAKET VANİLYA

HAZIRLANIŞI

YUMURTA VE ŞEKERİ MİKSERLE RENGİ BEYAZLAŞANA DEK ÇIRPIYORUZ

ARDINDAN SÜT VE SAĞI İLAVE EDİP TEKRAR ÇIRPMAYA DEVAM EDİYORUZ

UNU,VANİLYAYI VE KABARTMA TOZUNU ELEDİKTEN SONRA SIVI KARIŞIMA YAVAŞ YAVAŞ EKLİYORUZ VE MİKSERLE ÇIRPMAYA DEVAM EDİYORUZ

YAĞLAYIP UNLADIĞIMIZ KEK KALIBIMIZA KEK HARCININ 3/4 ÜNÜ DÖKÜYORUZ
AYIRDIĞIMIZ KEK HARCINA KAKAOMUZU EKLEYİP GÜZELCE ÇIRPIYORUZ
KAKAOLU HARCIDA KEK KALIBININ ÜZERİNE DAİRESEL GEZDİRİYORUZ
BİR ÇATAL YARDIMIYLA KALIBIN ALTINDAN ÜSTÜNE DOĞRU DAİRE ŞEKLİNDE KARIŞTIRIYORUZ
180 DERECELİ FIRINDA 45 DK KADAR PİŞİRİYORUZ
KEKİ İSTER ÇİKOLATA SOSLA İSTER BENİM GİBİ DONDURMA VE MEYVELE SÜSLEYİP SERVİSE SUNABİLİRSİNİZ

AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...