29 Ekim 2011 Cumartesi

KABAK TATLISI




MALZEMELER

2 KG BAL KABAĞI
3 SU BARDAĞI ŞEKER

ÜZERİ İÇİN
BOL CEVİZ İÇİ
KAYMAK

HAZIRLANIŞI

KABUKLARINI SOYDUĞUMUZ KABAKLARI KÜP KÜP DİLİMLER HALİNDE DOĞRUYORUZ

KABAKLARI TENCEREYE ALIP ÜZERİNİ ÖRTECEK BİÇİMDE ŞEKERİMİZİ DÖKÜYORUZ

OCAKTA İL SEFERDE ORTA ATEŞTE ŞEKER VE KABAK ÖZLEŞİP SU SALMASINI BEKLİYORUZ
ŞEKER ERİYİNCE OCAĞI KISIK ATEŞE ALIP KABAKLAR YUMUŞAYANA DEK PİŞİRİYORUZ.

PİŞEN TATLIMIZI KAYMAK VE CEVİZ KIRIĞIYLA SÜZLÜYORUZ

AFİYET OLSUN


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...