Malzemeler
- 1 KİLO DOLMALIK BİBER
- 4 ADET ORTA BOY PATLICAN
- 4 ADET İRİ DOMATES
- 2.5 SU BARDAĞI OSMANCIK PİRİNÇ
- BİR BÜYÜK BAŞ KURU SOĞAN
- 1 ÇAY BARDAĞI ZEYTİNYAĞ
- BİR ÇAY KAŞIĞI TUZ
- 2 ÇAY KAŞIĞI TOZ ŞEKER
- YARIM DEMET MAYDONOZ
- YARIM DEMET DEREOTU
- YARIM DEMET NANE
- BİR KAÇ DAL REYHAN
- TARÇIN,
- İÇİ İÇİN 2 ADET DOMATESİN RENDESİ
- SÜSLEMEK İÇİN MAYDONOZ,KEKİK,PULBİBER
Hazırlanışı
- DOLMAMIZA İÇ HARCINI HAZIRLAYARAK BAŞLAYALIM
- SOĞANIMIZI MİNİK MİNİK DOĞRUYORUZ (RONDODAN ASLA GEÇİRMİYORUM DOLMAYA LEZZET VERMİYOR)
- BİR KABIN İÇİNDE PİRİNCİMİZİ SOĞANIMIZI,İNCE KIYILMIŞ YEŞİL MALZEMEYİ VE RENDELENMİŞ DOMATESİ KOYUP KARIŞTIRIYORUZ
- DAHA SONRA ZEYTİNYAĞINI,TUZU ŞEKERİ VE TARÇINI İLAVE EDİYORUZ
- TÜM İÇ HARÇ BİRBİRİYLE ÖZLEŞİNCE İÇİNİ TEMİZLEDİĞİMİZ SEBZELERİN İÇİNİ BU HAÇLA ÜZERİ BİR PARMAK BOŞ KALACAK ŞEKİLDE DOLDURUYORUZ
- FIRINA DAYANAKLI BİR KABIN İÇİNE GÜZELCE YERLEŞTİRİYORUZ DOLMALARIN ÜSTÜNÜ KESİLMİŞ DOMATES DİLİMLERİYLE KAPATIYORUZ
- DOLMALARIN ÜZERİNE BİR MİKTAR ZEYTİNYAĞ GEZDİRDİKTEN SONRA TEPSİNİN İÇİNE DOLMALARIN YARISINA KADAR SICAK SU VE BU SUYUN İÇİNE BİR MİKTAR KEKİK VE PULBİBER GEZDİRİYORUZ
- 200 DERECE FIRINDA YAKLAŞIK 40 DK DOLMALARIMIZI PİŞİRİYORUZ.
- PİŞEN DOLMALARI SERVİS TABAĞINA ALIP MAYDONOZ ZEYTİNYAĞ PULBİBER VE KEKİKLE SÜSLEYEREK SERVİS EDİYORUZ.
- HEPİNİZE AFİYET OLSUN
YANINDA BUZLU CACIKLA MÜKEMMEL LEZZETLİ OLUYOR DENEMENİZİ TAVSİYE EDERİM.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder