19 Eylül 2011 Pazartesi

ZEYTİNYAĞLI KARIŞIK DOLMA

YİNE GÜZEL BİR LEZZETLE SİZLERLEYİM UMARIM SEVEREK VE BEĞENEREK BU TARİFİ DENERSİNİZ.MUTLU SOFRALAR VE BOL AĞIZ TADI DİLERİM :)

Malzemeler

  • 1 KİLO DOLMALIK BİBER
  • 4 ADET ORTA BOY PATLICAN
  • 4 ADET İRİ DOMATES
  • 2.5 SU BARDAĞI OSMANCIK PİRİNÇ
  • BİR BÜYÜK BAŞ KURU SOĞAN
  • 1 ÇAY BARDAĞI ZEYTİNYAĞ
  • BİR ÇAY KAŞIĞI TUZ
  • 2 ÇAY KAŞIĞI TOZ ŞEKER
  • YARIM DEMET MAYDONOZ
  • YARIM DEMET DEREOTU
  • YARIM DEMET NANE
  • BİR KAÇ DAL REYHAN
  • TARÇIN,
  • İÇİ İÇİN 2 ADET DOMATESİN RENDESİ
  • SÜSLEMEK İÇİN MAYDONOZ,KEKİK,PULBİBER

Hazırlanışı

  • DOLMAMIZA İÇ HARCINI HAZIRLAYARAK BAŞLAYALIM
  •  
  • SOĞANIMIZI MİNİK MİNİK DOĞRUYORUZ (RONDODAN ASLA GEÇİRMİYORUM DOLMAYA LEZZET VERMİYOR)
  • BİR KABIN İÇİNDE PİRİNCİMİZİ SOĞANIMIZI,İNCE KIYILMIŞ YEŞİL MALZEMEYİ VE RENDELENMİŞ DOMATESİ KOYUP KARIŞTIRIYORUZ
  • DAHA SONRA ZEYTİNYAĞINI,TUZU ŞEKERİ VE TARÇINI İLAVE EDİYORUZ
  • TÜM İÇ HARÇ BİRBİRİYLE ÖZLEŞİNCE İÇİNİ TEMİZLEDİĞİMİZ SEBZELERİN İÇİNİ BU HAÇLA ÜZERİ BİR PARMAK BOŞ KALACAK ŞEKİLDE DOLDURUYORUZ
  • FIRINA DAYANAKLI BİR KABIN İÇİNE GÜZELCE YERLEŞTİRİYORUZ DOLMALARIN ÜSTÜNÜ KESİLMİŞ DOMATES DİLİMLERİYLE KAPATIYORUZ
  • DOLMALARIN ÜZERİNE BİR MİKTAR ZEYTİNYAĞ GEZDİRDİKTEN SONRA TEPSİNİN İÇİNE DOLMALARIN YARISINA KADAR SICAK SU VE BU SUYUN İÇİNE BİR MİKTAR KEKİK VE PULBİBER GEZDİRİYORUZ
  • 200 DERECE FIRINDA YAKLAŞIK 40 DK DOLMALARIMIZI PİŞİRİYORUZ.
  • PİŞEN DOLMALARI SERVİS TABAĞINA ALIP MAYDONOZ ZEYTİNYAĞ PULBİBER VE KEKİKLE SÜSLEYEREK SERVİS EDİYORUZ.
  •  
  • HEPİNİZE AFİYET OLSUN
YANINDA BUZLU CACIKLA MÜKEMMEL LEZZETLİ OLUYOR DENEMENİZİ TAVSİYE EDERİM.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...