19 Eylül 2011 Pazartesi

SÜTLÜ MANTAR ÇORBASI

Malzemeler

  • 5 -6 ADET MANTAR
  • 100 GR TEREYAĞ
  • 2 YEMEK KAŞIĞI SIVIYAĞ
  • 3 YEMEK KAŞIĞI UN
  • 1 BARDAK SÜT
  • 4 SU BARDAĞI ET SUYU
  • BİR MİKTAR TUZ
  • ÜZERİ İÇİN
  • 1ÇAY KAŞIĞI NANE
  • 1 ÇAY KAŞIĞI KIRMIZI TOZ BİBER

Hazırlanışı

  • TENCEYEMİZE TEREYAĞIMIZI KOYUYORUZ
  • TEREYAĞ KIZINCA İÇİNE UNUMUZU EKLİYORUZ
  • UNUN KOKUSU ÇIKANA KADAR YAĞDA ÇEVİRİYORUZ
  • UN VE YAĞ KARIŞIMINA SÜTÜMÜZÜ YAVAŞ YAVAŞ ÇIRPARAK TOPAKLANMAYACAK ŞEKİLDE KARIŞTIRIYORUZ (TOPAKLANIRSA KARIŞIMI BLENDIRDAN GEÇİREBİLİRSİNİZ)
  • ARDINDAN ET SUYUMUZU,İNCE KIYILMIŞ MANTARLARIMIZI VE TUZUMUZU EKLEYİP KARIŞTIRIYORUZ
  • ÇORBAMIZ KAYNAMAYA BAŞLADIĞINDA KARIŞTIRMAYI BIRAKIP 10 DK KISIK ATEŞTE KAYNATMAYA DEVAM EDİYORUZ.
  • ÇORBAMIZ PİŞTİ...SERVİS TABAĞINA ALDIĞIMIZ ÇORBAMIZIN ÜZERİNE SIVI YAĞDA KIZDIRDIĞIMIZ NANEMİZİ VE KIRMIZI TOZ BİBERİMİZİ GEZDİRİYORUZ.
  • ŞİMDİDEN HEPİNİZİN ELLERİNİZE SAĞLIK.. AFİYET OLSUN :)
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...