SÜTLÜ MANTAR ÇORBASI
Malzemeler
- 5 -6 ADET MANTAR
- 100 GR TEREYAĞ
- 2 YEMEK KAŞIĞI SIVIYAĞ
- 3 YEMEK KAŞIĞI UN
- 1 BARDAK SÜT
- 4 SU BARDAĞI ET SUYU
- BİR MİKTAR TUZ
- ÜZERİ İÇİN
- 1ÇAY KAŞIĞI NANE
- 1 ÇAY KAŞIĞI KIRMIZI TOZ BİBER
Hazırlanışı
- TENCEYEMİZE TEREYAĞIMIZI KOYUYORUZ
- TEREYAĞ KIZINCA İÇİNE UNUMUZU EKLİYORUZ
- UNUN KOKUSU ÇIKANA KADAR YAĞDA ÇEVİRİYORUZ
- UN VE YAĞ KARIŞIMINA SÜTÜMÜZÜ YAVAŞ YAVAŞ ÇIRPARAK TOPAKLANMAYACAK ŞEKİLDE KARIŞTIRIYORUZ (TOPAKLANIRSA KARIŞIMI BLENDIRDAN GEÇİREBİLİRSİNİZ)
- ARDINDAN ET SUYUMUZU,İNCE KIYILMIŞ MANTARLARIMIZI VE TUZUMUZU EKLEYİP KARIŞTIRIYORUZ
- ÇORBAMIZ KAYNAMAYA BAŞLADIĞINDA KARIŞTIRMAYI BIRAKIP 10 DK KISIK ATEŞTE KAYNATMAYA DEVAM EDİYORUZ.
- ÇORBAMIZ PİŞTİ...SERVİS TABAĞINA ALDIĞIMIZ ÇORBAMIZIN ÜZERİNE SIVI YAĞDA KIZDIRDIĞIMIZ NANEMİZİ VE KIRMIZI TOZ BİBERİMİZİ GEZDİRİYORUZ.
- ŞİMDİDEN HEPİNİZİN ELLERİNİZE SAĞLIK.. AFİYET OLSUN :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder