14 Mart 2014 Cuma
BÖĞÜRTLENLİ TART
sevgili dostlarım biraz aradan sonra sizlere tekrar merhaba demek isterim.kısa bir yoğunluğun ardından tekrar sizinleyim.
hayatın koşuşturmacasına kapılıp bloğumu biraz ihmal etsem de kreması müthiş bir tart tarifiyle uzak kalmanın telafisini yapmak istiyorum :)
ben böğürtleni çok seviyorum hemen hemen çoğu pasta tarifimde de kullanıyorum. bu tart tarifinde de kullandım sonuç yine mükemmel ve olağanüstü bir lezzet patlaması çıktı ortaya
fazla merakta bırakmadan tarifime geçiyorum...
TART HAMURU MALZEMELERİ
1 YUMURTA
1 SU BARDAĞI PUDRA ŞEKERİ
250 GR TEREYAĞ
1 ÇAY KAŞIĞI KABARTMA TOZ
UN
KREMA MALZEMELERİ
1 SU BARDAĞI SÜT
200 SIVI KREMA
100 GR KREM PEYNİR
1 SU BARDAĞI ŞEKER
3 YEMEK KAŞIĞI UN
2 YEMEK KAŞIĞI MISIR NİŞASTASI
3 YUMURTA
VANİLYA
ÜZERİNİ İÇİN
BÖĞÜRTLEN
tart hamuru için geniş bir kaseye oda ısısına gelmiş tereyağı,pudra şekerini ve yumurtayı krema kıvamına gelene kadar çırpalım
un ve kabartma tozunu ekleyip ele yapışmayan kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim
çok kalın olmamak şartıyla hamuru tezgah üzerine alıp tart kalıbımız kadar merdaneyle açalım
yağlanmış tart kalıbına hamurunu kenarları ve tabanı hafifçe bastırarak dikkatlice yerleştirelim
tart hamurunun taban kısmının kabarmaması gerekiyor bu nedenle ya bir çatal yardımıyla tüm tabana deliller açalım yada tabanına ağırlık yapacak bakliyat kullanalım
ben nohutları tart tabanını kaplıyacak şekilde yaydım ve fırına verdım
170 dereceli fırında 35 dk alt ve üst ısı beraberinde pişirelim
gelelim o lezzetli kremanın yapımına...
kremayı pişireceğimiz tencerenin içine kremayı,sütü,yumurtayı, şekeri,nişasta ve unu alıp çırpalım
bütün malzemeler iyice karışınca orta ateşteki ocağa alıp pişirmeye başlayalım
krema göz göz kaynayınca içine vanilyayı ekleyelim
krema ılınınca içine krem peynirimizi ekleyip çırptıktan sonra oda ısısına gelene kadar bekletelim
tart hamurumuz pişti ve soğudu içerisine kremayı yaydıktan sonra üzerine böğürtlenleri dizelim
tartı en az 3 saat buzdolabında bekletip servis edelim
AFİYET OLSUN...
NOT :ben nohut sererek tart hamurumu pişirdim fırından çıktıktan 10 dk sonra nohutları hamurun üzerinden aldım. nohutları kavanoza koyup saklıyorum bir dahaki tart yapımında kullanmak için
tartın üzerine dilediğiniz meyveyi kullanabilirsiniz...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder