16 Ocak 2014 Perşembe

VANİLYALI CUPCAKE


Uzun zamandır değişik ve lezzetli bir cupcake tarifi paylaşmamıştım sizlerle ama bu tarif yumuşacık mis gibi vanilya kokan bir tarif 
Hafif lezzetlerden hoşlanalar bu tarif tam sizin damağınıza göre kalem kağıt telefon not defteri tablet hangisi mevcutsa elinizin altında not alın bu tarifi derim :))

KEKiN MALZEMELERi

2 yumurta (oda sıcaklığında)
1,5 çay bardağı şeker
1 çay bardağı süt
125 gr tereyağ (oda sıcaklığında)
3 çay bardağı un
vanilya
kabartma tozu(1 paket)

BUTTER CREAM
125 gr tereyağ
1 bardak pudra şekeri
vanilya

tereyağ ve toz şekeri mikserle çırpıyoruz
yumurta ve sütü ilave edip tekrar çırpıyoruz
un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip tekrar çırpıyoruz

kıvama gelen harcı cup cake kalıplarına 3/4 dolacak şekilde dolduruyoruz
160 dereceli fırında 30 dk pişiriyoruz

cup cake kreması yapılışı

oda sıcaklığında tereyağı ve pudra şekerini mikserle kıvamına getiriyoruz
krema torbasına doldurup buzdolabında bekletiyoruz

Pişen kekleri iyice soguttuktan sonra hazırladığımız butter cream ile süslüyoruz
ben yıldız ucu krema torbasına takıp süsledim ama siz dilediğiniz tarzda süsleyerek servis edebilirsiniz

AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...