24 Ocak 2014 Cuma
MAHLEPLi POĞAÇA
Yine tadı damakta lezzet etkisi uyandıran bir tarifle sizinleyim sevgili takipçi dostlarım.
Mahlebi daha önce kurabiyede denemiştim poğaça da nasıl olur derken bir tutam hamura eklemiş oldum bile :)
Pişerken mis gibi kokusuyla evi sardı ve midelerde sıcak sıcak yerini aldı. Tarifi denemek isterseniz bir göz atın isterim :)
MALZEMELER
2 YUMURTA
100 GR TEREYAĞ
1 CAY BARDAĞI SIVI YAĞ
2 ÇORBA KAŞIĞI YOĞURT
2 ÇORBA KAŞIĞI SİRKE
1 TATLI KAŞIĞI TUZ
1 TATLI KAŞIĞI ŞEKER
1 PAKET KABARTMA TOZU
3 SU BARDAĞI UN
İÇ MALZEMESİ İÇİN
PEYNİR
öncelikle yumurtaların bir tanesinin sarısını poğaçaların üzerine sürmek için ayıralım
bir kaba un hariç bütün malzeme koyulup iyice karıştırılır
Unu azar azar ilave ederek ele yapışmayan bir kıvam elde edelim
hamurdan cevizden biraz büyük parçalar koparıp içine dilediğiniz lezzette bir parça
peynir koyup şekil verelim
poğaçaları yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizip 170 dereceli fırında altı üstü kızarana kadar pişiriyoruz.
NOT : iç malzemesini istediğiniz bir malzemeyle hazırlayabilirsiniz
AFİYET OLSUN
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder