25 Ekim 2013 Cuma

NY Cheesecake

Biraz ihmalkar bir blog sahibiyim ben isten güçten blogumu ihmal eder oldum ama söz veriyorum bundan sonra bu kadar ayrı kalmayacağız buna emin olabilirsiniz.

Bizim evde en favori lezzetlerden biridir cheesecake. Daha önce farklı bir tarzda tarif yayınlamıştım .Daha fazla uzatmadan tarife geçmek istiyorum. Simdiden ilginize teşekkürler.

MALZEME LİSTESİ

Tabanı için;
1,5paket burçak bisküvi
100 gr erimiş tereyağ
2 yemek kaşığı toz şeker
2 avuç çekilmiş ceviz
1 çay kaşığı toz tarçın

Kreması için
600 gr beyaz krem peynir (labne peynirde tercih edebilirsiniz)
200 ml sıvı kremi
3 yumurta
1su bardağı şeker
3 yemek kaşığı un
1limon kabuğu rendesi
1yemek kaşığı limon suyu
1paket vanilya

Limon sosu için;
2 adet sıkılmış limon suyu
Limon kabuğu rendesi
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı su
1 tepelere yemek kaşığı nişasta

24cm ilk kelepçeli yuvarlak kek kalıbımızın içine ölçüsü kadar kesilmiş yağlı kağıt serelim
Kalıbın yan kısımlarını tereyağı ile yağlayalım
Rondoda bisküvi,tarçın,tereyağı,şeker ve cevizi iyice çekelim

Kelepçeli kalıbın içine bisküvili harcı döküp avuç içi ve parmaklarımızla taban iyice düzleşene kadar bastırıp kenarlara hafif çıkıntı verelim

Biskuvilerin sertleşmesi için buzdolabında en az yarım saat bekletelim
Kelepçeli kalıp dolapta beklerken peynirli kremayı hazırlayalım

Bir kâsenin içine peynirleri alalım ve mikserle çırpalım
Peynirler birbiriyle özleşince yumurtaları peynire tek tek çırparak ekleyelim
Ardından şekeri unu limon kabuklarını limon suyunu ve vanilyayı ekleyip tekrar çırpalım
En son sıvı kremayı ekleyin 2-3dk daha çırptıktan sonra çırpma işlemini bitirelim 

Buzdolabından kelepçeli kalıbı çıkarıp kremayı bisküvili harcın üstüne boşaltalım
Kelepçeli kalıbın etrafını folyo ile sıkıca kapattıktan sonra hafif derin fırın tepsisinin içine oturtalım
Kelepçeli kalıbın yarısına gelecek kadar sıcak su dolduralım (bu işlem cheesecake in çatlamaması için yapılıyor eğer nemli bir ortamda pişmezse üzerinde kocaman çatlak ve yarıklar oluşuyor ve görsel olarak   
Büyük bir hüsran yaratıyor)

Önceden 160 derecede ısıtılmış fırının orta gözünde 55 dk üstü hafif sararana kadar pişiriyoruz.

Cheesecake fırında pişerken üstünün sosunu hazırlayalım bir yandan :)

Bir sos tenceresinde limonsuyunu rendelenmiş limon kabuğunu şekeri nişastayı iyice karıştıralım
Kısık ateşte  göz göz oluncaya kadar sosu pişirelim ve ılınmaya bırakalım

Fırından çıkan cheesecakeki oda ısısında iyice soğuyuncaya kadar bekletelim.soğuma esnasında kelepçeli kalıbın kelepçesini hiç açmıyoruz .
dolaba almadan önce ılınmış limon sosunu da kalıbın üstüne gezdirip buz dolabında en az 6 saat iyice soğutup servis edin. 

Not:cheesecake i servise sunmadan 1 gün önce hazır ederseniz lezzetini daha iyi alıcaksınız mutlaka denemelisiniz.....
 
                                             A F I Y E T        O L S U N







2 yorum:

  1. http://pinarintarifdefteri.blogspot.com/ canım ellerine sağlık...cok severım cheescakekı ...canım senı takıbe alıyorum bende beklerım sayfama sevgılerımı bırakıyorum....

    YanıtlaSil
  2. pınar hanım çok teşekkür ederim güzel yorumunuz için ve bende sizi hemen takibe alıyorum sevgiler :))

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...