18 Mart 2013 Pazartesi

KREM ŞOKOLA

 çocukluğumuzun tatlısıdır krem şokola...tadı damağımdan asla gitmeyen hiç eskimeyen bir tatlıdır.küçük yaşlarımda annem tatil günlerinde bize yaptığı iki tarif vardı tatlı olarak biri un kurabiyesi diğeri ise krem şokola :))
tencerede kakaonun nefis kokusu sıcak süte karışırken pişene kadar annemin yanından ayrılmazdık.en güzeli de tatlı kaselere pay edilip tencerenin kaşıkla kalan tatlının yenme aşamasıdır ve bunu bence çocukken çoğumuz yapmıştır.ben biraz eski günlere dönmek istedim çok özlemişim bu tadı....benimle biraz nostalji yapmak isterseniz tarifim bloğumda sizi bekler efendim :)

MALZEMELER

1LT SÜT
1 YUMURTA
1 SU BARDAĞI ŞEKER
2,5 YEMEK KAŞIĞI UN
2,5 YEMEK KAŞIĞI MISIR NİŞASTASI
3 YEMEK KAŞIĞI KAKAO
80 GR BİTTER ÇİKOLATA
1 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞ

SÜSLEMEK İÇİN

HİNDİSTAN CEVİZİ VE ÇİKOLATA PARÇALARI


sütü,yumurtayı,şekeri,nişasta,un,kakaoyu krem şokolayı pişireceğimiz tencereye koyalım
blendır yardımıyla bütün malzemeyi pürüzsüz hale getirelim
kısık ateşte göz göz olana dek pişirelim
tatlımız sıcakken içine tereyağ ve çikolatayı da ekleyip erimelerini sağlayalım
eşit miktarda servis kaselerine boşaltıp buzdolabında en az 2 saat soğutalım
üzerini Hindistan cevizi ve parça çikolatayla servis edelim

AFİYET OLSUN ...

2 yorum:

  1. Eline sağlık görüntü harika eminim tadıda öyledir..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler Hanife hanım:)bir kase bile kalmadı desem lezzetli olduğunu yinelemiş olurum sanırım :) sevgiler..

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...