17 Aralık 2012 Pazartesi

AŞURE




MALZEMELER

1 KG TOZ ŞEKER
1 SUBARDAĞI KURU FASÜLYE
1 SU BARDAĞI NOHUT
1 SU BARDAĞI AŞURELİK BUĞDAY
1 PORTAKAL
1 SU BARDAĞI KURU KAYISI
1 SU BARDAĞI KURU İNCİR
1 SU BARDAĞI KURU ÜZÜM
1 ADET AYVA
SUSAM
BADEM
FINDIK
KUŞ ÜZÜMÜ
DOLMALIK FISTIK
NAR TANELERİ
CEVİZ
TOZ TARÇIN

kuru bakliyatlarımızı bir gece önceden ıslatıyoruz
bakliyatları ayrı ayrı haşladıktan sonra önceden suya koyup yumuşattığımız üzümü ,ufak ufak kestiğimiz incir ve kayısıyı da ekliyoruz,portakalın kabuğunu rendeleyip beyaz kabuğundan ayırıp küçük dilimler halinde kesip ekleliyoruz
ayvanında kabuğunu soyup ufak parçalar halinde aşure malzemelerine ekledikten sonra şekeri ilave edip ocağın üzerinde yavaşça kaynamaya bırakıyoruz
şeker eriyince aşurenin kıvamına göre su ilave ediyoruz
bütün malzeme kaynayıp pişince kaselere paylaştırıyoruz

üzerini kavrulmuş susam,badem,fındık ve ceviz kırığışkavrulmuş dolmalık fıstık,toz tarçın ve nar taneleriyle süsleyip ister soğuk ister ılık servis ediyoruz

2 yorum:

  1. ellerine sağlık benimde hazırda bekliyor
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. şimdiden ellerinize sağlık sizinde güzel yorumunuz için teşekkür ederim :)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...