23 Kasım 2012 Cuma

MEYVE AROMALI íRMÍKLÌ PUDÌNG

 
 
uzun bir aranın ardından merhaba... mecburi olarak ara verdiğim bloguma ve lezzet hikayelerine kazdağlarından kaldığım yerden devam ediyorum daha doğal daha steril bir hayata geçiş yapmış bulunmaktayız ailece :)
burada yeni yaşamı tanımaya çalışırken yeni lezzetleri yeni tatlarıda keşfetmeye başladım hepsini tek tek hikayeleriyle ileride burdan sizinle paylaşıcağım...
şimdi gelelim tarifimize kimileri bu tarife tezpişti,prenses tatlısı da der biz daha farklı lezzetlerle harmanlayarak ve kıvamını azaltalarak farklı bir irmikli puding meydana getirdik.umarım sizlerde bizim gibi çok beğenir ve seversiniz bu tarifi .şimdiden hepinize teşekkürler
 
MALZEMELER
1.5 LİTRE SÜT
5 YEMEK KAŞIĞI İRMİK
1 SU BARDAĞI ŞEKER
2 MANDALİNA KABUĞU RENDESİ
1 LİMON KABUĞU RENDESİ
1 ÇAY BARDAĞI DÖVÜLMÜŞ FINDIK
2 YEMEK KAŞIĞI HİNDİSTAN CEVİZİ
ARZUYA GÖRE 1 PAKET VANİLYA
 
HAZIRLANIŞI
tenceremize irmiği koyalım hafif ateşte kokusu çıkana dek kavuralım
 
yavaşça sütü ilave edelim ve ardından şekeri ekleyerek orta ateşte puding kıvamına gelene kadar pişirelim
 
ocağın altını kapatalım ve sırasıyla mandalina ve limon kabuğu rendesini,fındığı,hindistan cevizini ekleyelim
irmikli pudingimizi kaselere paylaştırıp buzdolabında en az 2 saat soğutup servis edelim
 
AFİYET OLSUN
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...