12 Eylül 2012 Çarşamba

BÖĞÜRTLEN REÇELİ

istanbulun arkabahçesi deniz ve yeşil yanyana...burası ANADOLU KAVAĞI :))
anadolu kavağının güzelliğini bu yaz keşfettik sanki burası istanbul değil şehrin kirli dokusu buraya bulaşmamış.organik ürünler,keçiler,inekler ,kuzular insana huzur veren ne varsa burda var.anadolu fenerine çıkarken sağlı sollu insanların dallardan kırmızı bişey topladıklarını gördük yanlarına yanaşıp sorduğumuzda böğürtlen toladıklarını öğrendik sepetler dolusu toplayıp reçel yaptıklarını söylediler.bizde o günden beri ANADOLU KAVAĞI'nın bir numaralı abonesi olduk :)) her hafta sonu gittik ve yanımızda böğürtlen toplamak için kaplarımızıda aldık en az 2 saatimizi böğürtlen toplamaya ayırdık.Rabbim yemek nasip etsin çok güzel reçelleri oldu tattırdığım herkez bayıla bayıla yedi.böğürtlenin artık zamanı geçti çok nadir var artık seneye kısmet olursa yaz sezonu açılır açılmaz yine böğürtlen toplamaya :))
şimdi gelelim tarfimize sizi çok bekletmeden geçiyorum tarife :))
 
MALZEMELER
1 KG BÖĞÜRTLEN
1 KG TOZ ŞEKER
1 YEMEK KAŞIĞI LİMON SUYU
 
güzelce yıkanıp ayıklanan böğürtlenlerimizi reçeli pişireceğimiz tencereye alalım
üzerine toz şekerini gezdirelim
ocağımızın altını çok kısık olmak şartıyla açalım
şekerin eriyip akışkan bir hale gelmesiyle bir kaşık yardımıyla reçeli alt üst edip bir kaç kez karıştıralım
reçel kaynamaya devam ederken kıvam vermesi için kaynama sırasında limon suyumuzu ekleyelim
böğürtlen iyice yumuşayıp kıvama gelince ocaktan alalım
eli hafif yakıcak derecede ısısını düşürdüğümüzde cam kavanozlara aktarıp ağzını sıkıca kapatalım
 
AFİYET OLSUN :)














Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...