6 Ağustos 2012 Pazartesi
IHLAMURLU VİŞNELİ GÜLLAÇ
hep cevizlisi fıstıklısı ve fındıklısını denemişizdir ama bu sefer tarif değişik ve bir o kadar lezzetli...fazla söze gerek yok hemen malzemelere geçiyorum...
MALZEMELER
300 GR GÜLLAÇ YUFKASI
1.5 LİTRE SÜT
300 GR ŞEKER
300 GR TAZE VİŞNE
sütü,şekeri ve ıhlamuru kaynatıcağımız tencerenin içine alalım...
süt kaynayınca ocağın altını kapatıp sütün ısısının el yakmayacak kıvama gelmesi için bekletelim
güllaç hamurunu ıslatacağımız yayvan bir tepsi alalım
ıhlamurlu sütümüzü süzgeçten geçirip güllaç yapraklarını ıslatıp 2 ye bölelim
yarım hamurun içine taze vişnelerimizden bir miktar koyup börek sarar gibi saralım
sardığımız güllaçları derin ve geniş servis tabağına alıp geriye kalan sütü güllaçların üzerine gezdirelim
ister vişnelerle ister ceviz ve fıstıkla süsleyip servis edelim
AFİYET OLSUN....
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder