2 Nisan 2012 Pazartesi

GÜVEÇTE PASTIRMALI KURUFASÜLYE


Muhteşem bir haftasonunun ardından merhaba :)) haftasonu güzel bir masa kurduk güveçte kurufasülyeyi de baş tacı yaptık :) bu fasülye üzerine pek fazla yorum yapamıyacağım hemen tarife geçmek istiyorum..BU GÜZEL KURU FASÜLYENİN MİMARI BERNACIMAA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM ELLERİNE SAĞLIK :)))

MALZEMELER

500 GR FASÜLYE
100 GR TEREYAĞ
2 ADET KURU SOĞAN
2 YEMEK KAŞIĞI BİBER SALÇASI
150 GR ÇEMENİ ALINMIŞ PASTIRMA
TUZ

YAPILIŞI
Bir gece önceden ıslattığımız fasülyeleri hafif haşlayıp suyunu süzelim
güvecimize tereyağını koyup yemeklik doğradığımız soğanları koyup kavuralım
kavrulan soğanlara salçamızı ekleyip salçanın kokusu çıkana dek kavuralım
salçalı harca kurufasülyeleri ekleyip karıştıralım üzerine fasülyeleri biraz geçicek kadar su ekleyip pişmeye bırakalım
fasülyeler iyice yumuşayınca üzerine pastırmaları ekleyip 10 dk kadar daha kaynatıp ocağı kapatalım

mis gibi kokusuyla servis edelim yanında olmazsa olmazı kuru soğanı kırmayı unutmayalımm :))

AFİYET OLSUN :))



2 yorum:

  1. Hem kurufasülye hem de pastırmalı. Ekmeği bana bana yerim ben bunu. Bernanın ellerine sağlık. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. teşekkürler elif bizde ekmeyi bana bana yedik :) sevgiler...

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...