31 Ocak 2012 Salı

HARDAL OTU


hardal otu egenin en sevilen otlarındandır özellikle kış aylarında bol miktarda tüketilir.biraz acımsı bir tadı olsa da sosuyla bir hayli sevilerek yeniliyor.

MALZEMELER

1 kg hardal otu
1 çay bardağı zeytinyağ
3 diş sarımsak
2 limonun suyu
tuz

HAZIRLANIŞI
hardal otlarımızı güzelce kumu gidene dek yıkayalım.buyük bir tencerede kaynattığımız suyun içine bıçakla hiç kesmeden bütün haliyle atalım.10 dk kadar haşlayalım otlarımızı.sert kısımları yumuşayınca buzlu su dolu kabın içinde biraz bekletip suyunu süzelim
ayrı bir yerde sarımsakları dövelim limonu,zeytinyağını,tuzu da ekleyip güzel bir sos haline getirelim
bu sosu servis tabağına aldığımız hardal otlarımıza gezdirelim

AFİYET OLSUN....

NOT: hardal otunu ister meze olarak ister yanına reyhanlı buldur pilavıyla servis edebilirsiniz :))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...