24 Aralık 2011 Cumartesi

FIRINDA SEBZELİ PİLİÇ


MALZEMELER

8 ADET KEMİMSİZ TAVUK KALÇA
3 ADET ORTA BOY PATATES
3 ADET KIRMIZI ETLİ BİBER
1 ADET HAVUÇ
1 ORTA BOY SOĞAN
3 DİŞ SARIMSAK
1 TATLI KAŞIĞI BAL
YARIM LİMONUN SUYU
TUZ KARABİBER
KIRMIZI PUL BİBER
KİMYON
TOZ ZENCEFİL
BİBERİYE
KEKİK
ZYTİNYAĞ

HAZIRLANIŞI
PATATESLERİ KÜP KÜP DOĞRAYALIM,HAVUÇLARI DİLİM DİLİM KESELİM,KIRMIZI BİBERLERİ VE SOĞAN,SARMISAĞI İNCE İNCE DOĞRAYALIM...
TAVUKLARIDA SEBZELERİN İÇİNE ALIP SIRASIYLA BAHARATLARI EKLİYELİM
BAL VE LİMON SUYUNU VE ZEYTİNYAĞINI DA EKLEYİP BİR GÜZEL HARMANLAYIP BÜTÜN KARIŞIMI FIRIN TORBASINA ALALIM
FIRIN TORBASINI ÜSTÜNDE 2-3 DELİK AÇIP 180 DERECELİ FIRINDA YAKLAŞIK 45- 50 DK PİŞİRELİM
                                            AFİYET OLSUN :)

BAL VE LİMON NAR GİBİ KIZARMALARINA YARDIMCI OLUP AYRI BİR LEZZET VERİYOR...BAHARATLARI SÖYLEMEME GEREK YOK...FIRIN POŞETİNDEN PİŞEN KARIŞIMI ÇIKARDIĞIMIZDA DİP SOSU PAYLAŞAMAYACAKSINIZ BUNA EMİN OLABİLİRSİNİZ...BAHARAT MİKTARI VERMEDİM SİZ İSTEĞİNİZE GÖRE BAHARATLARI KOYABİLİRSİNİZ..BEN YAPTIM ÇOK GÜZEL OLDU UMARIM SİZDE DENEYİP BEĞENİRSİNİZ.....


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...