9 Aralık 2011 Cuma

ÇİKOLATALI MEYVELİ PASTA


 DAHA ÖNCE YİNE BİR ARKADAŞ TOPLANTIDA YAPMIŞTIK BU GÜZEL PASTADAN...ÖNCEKİ PASTANIN MİMARI CANIM ARKADAŞIM BERNA OLDUĞU İÇİN EMEĞE SAYGIDAN KENDİ BLOĞUNDA TARİFİ YAYINLAMASININ DAHA DOĞRU OLACAĞINA KARAR VERİP BEN TARİFİNİ YAYINLAMAMIŞTIM.

BU SEFER Kİ BU GÜZEL PASTANIN MİMARI BENİM VE BENDE KENDİMCE SİZLERLE TARİFİ PAYLAŞMAK İSTİYORUM UMARIM BEĞERNİR VE SİZDE DENEMEK İSTERSİNİZ

MALZEMELER

GANAJ KREMA İÇİN;
600 GR KUVERTÜR SÜTLÜ ÇİKOLATA
600 GRAM SIVI KREMA(3 ADET 200 GR LIK KUTU KULLANDIM)

PANDİSPANYA İÇİN

6 YUMURTA
6 FİNCAN UN
6 FİNCAN ŞEKER
2 FİNCAN ILIK SU
2 YEMEK KAŞIĞI KAKAO
1 YEMEK KAŞIĞI OVALET(ARZUYA GÖRE KULLANABİLİRSİNİZ)
1 PAKET VANİLYA
1 PAKET KABARTMA TOZU

SÜSLEMEK İÇİN;

BÖĞÜRTLEN,VİŞNE,FRENK ÜZÜMÜ VE ÇİKOLATA PARÇALARI


HAZIRLANIŞI

GANAJ KREMAMIZI HAZIRLAMAK İÇİN BİR SÜTLÜĞÜN VEYA UFAK TENCERENİN İÇİNE KREMAMIZI KOYALIM ORTA ATEŞTE HAFİF KAYNAYANA DEK BEKLEYELİM.KREMA ISINIRKEN KUVERTUR ÇİKOLATAMIZI KÜÇÜK KÜÇÜK PARÇALARA AYIRALIM VE BİR CAM KASENİN İÇİNE ALALIM

KAYNAYAN KREMAYI ÇİKOLATALARIN ÜZERİNE GEZDİRİP BİR TEL ÇIRPICI YARDIMIYLA PÜRÜZSÜZ VE PARLAK OLANA KADAR ÇİKOLATALARI KARIŞTIRARAK ERİTELİM

KREMAMIZI İLK ÖNCE ODA ISISINDA SOĞUTALIM DAHA SONRA BUZDOLABINA ALIP YAKLAŞIK 6 SAAT KADAR SOĞUTALIM

PANDİSPANYAYI HAZIRLAMAYA BAŞLAYALIM
BİR KABIN İÇİNE YUMURTA VE ŞEKERİ ALIP İLK ÖNCE DÜŞÜK SONRA YÜKSEK DEVİRDE ŞEKER VE YUMURTA BEYAZLAYANA KADAR ÇIRPALIM
ARDINDAN SUYUMUZU İLAVE EDİP ÇIRPMAYA DEVAM EDELİM
UNU,KAKAOYU,KABARTMA TOZU VE VANİLYAYI ELEKTEN GEÇİRİP HARCIMIZI ÇIRPMAYA DEVAM EDELİM
EN SON İÇİNE OVALET EKLEYİP ÇIRPMA İŞLEMİNİ BİTİRELİM
22-24 CM LİK KELEPÇELİ KEK KALIBINA HARCI DÖKELİM
180 DERECELİ FIRINDA YAKLAŞIK 35 DK PİŞİRELİM

PİŞEN PANDİSPANYAYI  PANDİSPANYA KESME ARACIYLA VEYA UZUN VE KESKİN BİR BIÇAKLA İSTER 2 YE İSTER 3 EŞİT KATA BÖLEREK PASTA YAPIMINA HAZIR HALE GETİRELİM

GELELİM PASTAMIZI ŞEKİLLENDİRMEYE....
EN ALT KATI VİŞNE SUYUYLA ISLATARAK KREMAMIZDAN BİREZ ALIP SIVAMAYA BAŞLAYALIM.KREMANIN ÜSTÜNE FRENK ÜZÜMÜNÜ DAĞITALIM.SONRAKİ KATI KOYARAK YİNE VİŞNE SUYUYLA ISLATALIM YİNE KREMADAN ALIP SIVIYALIM.KREMANIN ÜSTÜNE VİŞNELERİ YAYALIM VE BİR SONRAKİ KATI KAPATALIMEN SON KATI YİNE VİŞNE SUYUYLA ISLATALIM KREMAYLA SIVAYALIM VE PARÇA ÇİKOLATALARI YAYALIM.EN SONA KATI KAPATIP KALAN KREMANIN BİRARIZYLA TÜM PASTAYI KAPLAYALIM.KREMA TORBASINA BİRAZ BU KREMADAN KOYUP SÜSLEMEYE DEVAM EDELİM. EN SON YİNE MEYVELERLE SÜSLEYİP SERVİS SAATİNE KADAR BUZDOLABINDA BEKLETELİM

O KADAR LEZZETLİ BİR PASTA OLDU Kİ KOCAMAN PASTAMDAN SADECE 2 DİLİM KALDI ARKADAŞLARIM BAYILDILAR :)) EVDE YAPILAN EN GÜZEL PASTA ÇEŞİDİ OLDUĞUNA DAHA ÇOK İNANDIM. HAZIR KREMALI PASTALARDAN DAHA LEZZETLİ... UMARIM DENERSİNİZ ŞİMDİDEN AFİYET OLSUN DİYORUM :)))


6 yorum:

  1. yelizcim görüntüsü çok güzel zaten tadını tartışmaya gerek yok...ellerine sağlık daha nice nice güzel pastalar yapacak yaratıcılık ve zaman diliyorumm..keyifli günler arkadaşım

    YanıtlaSil
  2. bu güzel yorum için çok çok teşekkür ederim... bana ilham olan böyle güzel arkadaşlarım varken birçok güzel pastalar yapmaya devam ediceğime eminim :)

    YanıtlaSil
  3. fıstığım çok güzel görünüor ellerine sağlık :))

    YanıtlaSil
  4. bernamm ilham kaynağımm :)çok teşekkür ederim kuzummm....

    YanıtlaSil
  5. Merhabalar Yeliz hanımcım,
    Sayfanızı yeni keşfettim, geç bile kalmışım.... Çok güzel, çok beğendim :))) Hele pastanıza bayıldım nasıl güzel olmuş öyle. Ellerinize sağlık... Sizi izlemeye aldım. Alınmıycak gibi de değilmiş yaniiii. Maşallah size.... Bana da beklerim :) http://fatoscatadlar.blogspot.com/
    Sevgiler Yeliz hanımcım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. fatoş hanım çok teşekkür ederim çok mutlu ettiniz beni acizane elimden geldiğince pek te profesfonel olmayan becerimle sunumlarımı hazırlıyorum.bende takibe alıyorum hemen sizi çok çok teşekkürler :)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...