13 Aralık 2011 Salı
ISPANAK BORANİ
MALZEMELER
1KG ISPANAK
1 DEMET TAZE SOĞAN
BİR KAHVE FİNCANI PİRİNÇ
1 ÇAY BARDAĞI ZEYTİNYAĞ
1 TATLI KAŞIĞI TUZ
2 ÇAY KAŞIĞI TOZ ŞEKER
SERVİS İÇİN
YOĞURT VE KIRMIZI BİBER
HAZIRLANIŞI
ISPANAKLARI YIKAYALIM VE SÜZÜLMESİ İÇİN SÜZGÜYE ALALIM
SÜZÜLEN ISPANAKLARI ELİMİZLE KÜÇÜK PARÇALARA BÖLELİM PİŞİRMEYE HAZIR HALE GETİRELİM
BİR TENCEREYE YEMEKLİK DOĞRADIĞIMIZ SOĞANLARIMIZI ALALIM
ZEYTİNYAĞ İLE SOĞANLAR PEMBELEŞENE DEK KAVURALIM
KAVRULAN SOĞANLARA YAVAŞ YAVAŞ ISPANAKLARI EKLEYELİM
ISPANAKLAR ISIYLA ÇÖKTÜKTEN SONRA İÇİNE YIKAYIP SUYUNU SÜZDÜĞÜMÜZ PİRİNCİMİZİ EKLEYELİM
TUZU VE ŞEKERİ DE EKLEDİKTEN SONRA PİRİNÇLER YUMUŞAYANA KADAR PİŞİRELİM
PİŞEN BORANİMİZİ SERVİS TABAĞINA ALIP İSTER SADE İSTER SARIMSAKLI YOĞURTLA SERVİS EDİP ÜZERİNE KIRMIZI TOZ BİBERİ GEZDİREBİLİRSİNİZ
NOT:ISPANAK BORANİYİ BİR GECE BUZDOLABINDA BEKLETİRSEK DAHA LEZZETLİ OLACAKTIR. ISPANAKLARI BIÇAKLA KESMEYELİM HER BIÇAK DARBESİ BİRÇOK VİTAMİNİ ÖLDÜRÜR ISPANAKTA....
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder