5 Ağustos 2012 Pazar

TAVADA ÇÖP ŞİŞ


daha pratik bir lezzetle soframızı hazırladık bu akşam...genelde mangalda yaparız çöp şişi o kömürün verdiği yanıksı lezzetle bir güzel olur hem kokusu hem tadı misss olur :))
yanına güzel bir salata közlenmiş soğanlar biberler lezzetine lezzet katar.
bu akşam evimizin mutfağında yaptık.. biz çok beğendik bakalım sizde beğenecekmisiniz...

MALZEMELER

500 GR DANA KUŞBAŞI (DİLERSENİZ KUZU ETİ KULLANABİLİRSİNİZ)
TUZ,KARABİBER,PULBİBER,KIRMIZI TOZ BİBER,KEKİK
1 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞ
ZEYTİNYAĞ VE TAHTA ÇÖPŞİŞLER

kuşbaşı etleri 7 şer veya 10 adetler halinde çöp şişe dizilir
yayvan bir tavağın içerisinde şişlerin üzerindeki etlere zeytinyağ gezdirilir ve sırasıyla bütün baharatlar serpilir,bir güzel harmanlanır
buz dolabında en az bir saat dinlendirilir

kızgın tavamıza tereyağını koyup yağ yanmadan çöp şişlerimizi dizelim
ocağın altını orta ateş kararına getirip çöp şişlerimizi arkalı önlü güzelce kızarana dek pişirelim
yanına garnitür olarak patlıcan biber ve soğan közleyebilirsiniz

AFİYET OLSUN...
en az bir saat buz dolabında dinlendirilir


1 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...