28 Eylül 2011 Çarşamba

ZEYTİNYAĞLI YAPRAK SARMA(EGE USULÜ)


MALZEMELER

1KG ASMA YAPRAĞI
1,5 SU BARDAĞI OSMANCIK PİRİNÇ
1,5ÇAY BARDAĞI SIZMA ZEYTİNYAĞ
1 BÜYÜK KURU SOĞAN
2 SAP TAZE SOĞAN
TUZ (MİKTARI DAMAK TADINIZA BAĞLI)
1 YEMEK KAŞIĞI TOZ ŞEKER,1ÇAY KAŞIĞI TARÇIN
İNCE KIYILMIŞ MAYDONOZ,DEREOTU,NANE

HAZIRLANIŞI

TENCEREMİZE ZEYTİNYAĞIMIZI YEMEKLİK DOĞRADIĞIMIZ KURU SOĞANI VE İNCE İNCE KIYDIĞIMIZ TAZE SOĞANIMIZI ALIYORUZ
ORTA ATEŞTE SOĞANLAR PEMBELEŞİNCEYE DEK KAVURUYORUZ
PİRİNCİMİZİ DE EKLEYEREK KAVURMMA İŞLEMİNE DEVAM EDİYORUZ
KAVURDUĞUMUZ BU HARCIN İÇİNE TUZUMUZU ŞEKERİMİZİ TARÇINIMIZI EKLEYİP YETERİ MİKTARDA SICAK SUYU DA EKLEYEREK PİRİNÇLER ŞİŞİNCEYE KADAR PİŞİRİYORUZ
SUYUNU ÇEKEN PİRİNÇLER ILININCA İNCE KIYILMIŞ MAYDONOZ,DEREOTU VE TAZE NANE Yİ EKLEYİP HARCIMIZI SARILMAYA HAZIRLIYORUZ

SARDIĞIMIZ YAPRAKLARI İÇİNE PORSELEN TABAĞINI TERSTEN KOYDUĞUMUZ TENCEREMİZİN İÇİNE DÜZGÜN BİR ŞEKİLDE DİZİYORUZ
DOLMALARIMIZI YAKLAŞIK 25 30 DK KADAR KISIK ATEŞTE PİŞİRİYORUZ
PİŞEN DOLMALARIMIZI SERVİS TABAĞINA ALIP ÜZERLERİNE TEKRAR ZEYTİNYAĞ GEZDİRİP İSTEDİĞİNİZ SÜSLEMEYLE SERVİSE SUNABİLİRSİNİZ
ŞİMDİDEN AFİYET OLSUN 
:)

10 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...