28 Eylül 2011 Çarşamba

KREMALI ELMALI CEVİZLİ KEK

 

YUMUŞACIK PAMUK GİBİ BİR KEK...ÇOK NEFİS...

Malzemeler

  • 2 KÜÇÜK ELMA
  • YARIM SU BARDAĞI DÖVÜLMÜŞ CEVİZ
  • 100 ML SIVI KREMA
  • 3 YUMURTA
  • 1 SU BARDAĞI ŞEKER
  • 1 SU BARDAĞI SÜT
  • 125 GR ERİMİŞ MARGARİN
  • 3,5 SU BARDAĞI UN
  • 1 PAKET KABARTMA TOZU
  • 1 PAKET VANİLYA

Hazırlanışı

  • YUMURTA VE ŞEKERİ BEMBEYAZ BİR HAL ALANA KADAR ÇIRPIYORUZ
  • ERİMİİŞ MARGARİNİMİZİ VE SÜTÜMÜZÜ İLAVE EDİP TEKRAR ÇIRPIYORUZ
  • KREMAMIZI DA EKLEYİP ÇIRPIYORUZ
  • UNUMUZU VANİLYAMIZI VE KABARTMA TOZUMUZU ELEYEREK HARCIMIZI ÇIRPMAYA DEVAM EDYORUZ
  • KIVAMINI ALAN KEK HARCINI YAĞLANMIŞ KELEPÇELİ PASTA KALIBINA DÖKÜYORUZ.
  • ÜZERİNE İNCE KESTİĞİMİZ ELMA DİLİMLERİNİ ÇEMBER HALİNDE DİZİYORUZ
  • ORTASINA DA DÖVÜLMÜŞ CEVİZLERİMİZİ SERPİYORUZ
  • KEKİMİZİ 180 DERECELİ FIRINDA 45 DK PİŞİRİYORUZ
  • AĞIZDA DAĞILAN GÜZEL KABARAN VE EN ÖNEMLİSİ PAMUK GİBİ BİR KEK SERVİSE HAZIR
  • AFİYET OLSUN...
MUHTEŞEM BİR KEK....PAMUK KEK

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...