MALZEMELER
1 SU BARDAĞI FİRİK
1 SU BARDAĞI PİLAVLIK BULGUR
1 ORTA BOY SOĞAN
2 ADET YEŞİL SİVRİ BİBER
1 YEMEK KAŞIĞI BİBER SALÇASI
ZEYTİNYAĞ
TUZ KARABİBER
3 SU BARDAĞI SU (ET VEYA TAVUK SUYU OLABİLİR)
HAZIRLANIŞI
TENCEREMİZE YEMEKLİK DOĞRANMIŞ SOĞAN VE SİVRİ BİBERLERİMİZİ ALIP YETERİ KADAR ZEYTİNYAĞINDA KAVURALIM
KAVRULAN SOĞAN VE BİBERE BİBER SALÇAMIZI DA EKLEYEREK SALÇANIN KOKUSU ÇIKANA KADAR KAVURALIM
AYIKLANMIŞ FİRİĞİMİZİ VE BULGURUMUZU İLAVE EDİP SALÇALI HARÇLA ÖZLEŞTİRELİM
TUZU KARABİBERİ VE ET SUYUNU DA EKLEYİP KISIK ATEŞTE DEMLEMEYE BIRAKALIM
PİŞEN PİLAVIMIZI GÜZEL BİR SUNUMLA SERVİSE HAZIR HALE GETİRELİM
NOT
FİRİK GEÇ PİŞTİĞİ İÇİN DAHA ÖNCEDEN ISLATABİLİRSİNİZ .BEN DİRİ HİSSETTİKÇE SICAK SU İLAVESİ YAPTIM PİŞİRDİM SİZ FİRİĞİ ISLATIRSANIZ DAHA İYİ OLUR
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder