19 Temmuz 2012 Perşembe

PATLICAN DOLMASI (ZEYTİNYAĞLI)


ramazan geldi çattı hepimize hayırlara vesile olsun,evlerimizinden bereket hiç eksik olmasın,ağız tadıyla sevgiyle mutlu bir ramazan ayını geçirmenizi dilerim...

sofralarımızda bu güzel ramazan ayında hafif ve mideyi yormayan lezzetlere yer vermeliyiz.bende sizler için sofralarımızdan eksik etmediğimiz nefis dolmalardan biri olan patlıcan dolmasını hazırladım.şimdiden afiyet olsun :)

MAZEMELER

6 ADET KÜÇÜK BOY PATLICAN
1 SU BARDAĞI PİRİNÇ
3 ADET DOMATES
YARIM DEMET MAYDONOZ
YARIM DEMET DEREOTU
YARIM DEMET TAZE NANE
1 BÜYÜK SOĞAN
1.5 TATLI KAŞIĞI TUZ
2 ÇAY KAŞIĞI ŞEKER
ZEYTİNYAĞ (ÖLÇÜ VERMİYORUM DAMAK ZEVKİNİZE GÖRE AYARLAYABİLİRSİNİZ)

HAZIRLANIŞI
piriçleri yıkayıp süzelim ve bir kasenin içine alalım
soğanı kuşgözü şelinde minicik kıyalım
maydonoz,dereotu,naneyi incecik doğrayalım
2 adet domatesi rendeleyelim
soğanı,yeşillikleri ve domates rendesinin pirince ilave edelim
tuz, şeker ve miktarını kendinize göre ayarladığınız zeytinyağını gezdirip harcı iyice karıştıralım
patlıcanların baş kısmını kesip içini oyalım
oyduğumuz patlıcanın iç kısımlarını minik minik doğrayıp pirinçli harca ekleyip karıştıralım
patlıcanlarımızı güzelce dolduralım
tenceremizin en altına kıydığımız yeşilliklerin saplarını serip dolmalarımız dizelim
dolmaların yarısına kadar sıcak su koyalım
yaklaşık 40 dk kadar orta ateşte pişirelim
pişen dolmaları bir gece buzdolabında dinlendirip servis edelim

AĞIZ TADIYLA YEMENİZ DİLEĞİYLE....

AFİYET OLSUN :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...