5 Şubat 2012 Pazar

İZMİR KÖFTE





 MALZEMELER

4 adet orta boy patates
400 gr orta yağlı dana kıyma
2 adet soğan
1diş sarımsak
5 adet sivribiber
5-6 dal kıyılmış maydonoz
yarım ekmeğin içi (bayat olmalı)
2 yemek kaşığı domates salçası
5-6 yemek kaşığı sıvı yağ
tuz,karabiber

HAZIRLANIŞI

öncelikle köftelerimizin yapımına başlayalım...
kıymayı ufalanmış, ekmekleri,rendelenmiş bir adet soğanı,tuzu karabiberi be dövülmiş sarımsakları,kıyılmış maydanozu bir kabın içinde yoğurup güzel bir köfte kıvamı elde edelim
daha sonra kıymadan iri parçalar alalım(2 ceviz büyüklüğünde) ve uzunlamasına köfteler yapalım...

patatesleride uzun ve kalın şeritler halinde doğrayalım
sivribiberleri de boyundan ikiye keselim...

tenceremize sıvı yağımızı koyalım bir adet küp küp doğranmış soğanla kavurmaya başlayalım
kavrulan soğanlara salçamızı ekleyelim ve kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edelim
kavrulan salçalı harca az miktarda su ekleyip hafif sos kıvamına getirelim

sos kıvamına gelen bu harca ilk öncelkle patatesleri dizelim
patateslerin üzerine köfteleri dizeli
en üst bölüme de sivribiberleri dizelim
tencereye patatesleri geçecek kadar daha su ekleyelim ve kısık ateşte yaklaşık 30 dk yemeğimizi pişirelim

yemeğimiz hazır...yanına ister güzel bir pirinç pilavıyla ister bulgur pilavıyla servis edebilirsiniz.ben köfteye ek olarak sarımsak ekledim eğer sizin damağınıza hitap etmiyorsa eklemeyebilirsiniz şimdiden herkeze afiyet olsun.....




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...