24 Aralık 2011 Cumartesi
ÇİKOLATA SOSLU KEK
MALZEMELER
3 YUMURTA
1.5 SU BARDAĞI ŞEKER
125 GR KAKAO
1 SU BARDAĞI ZEYTİNYAĞ
1 SU BARDAĞI SÜT
2.5 SU BARDAĞI UN
1 PAKET KABARTMA TOZU
1 PAKET VANİLYA
İÇİNE İSTEDİĞİNİZ MİKTARDA DAMLA ÇİKOLATA
HAZIRLANIŞI
YUMURTAY VE ŞEKERİ ÇIRPALIM BEYAZLAŞANA DEK ÇIRPALIM
SÜT VE YAĞI DA EKLEYİP ÇIRPMAYA DEVAM EDELİM
KAKAOYU EKLEYİP ÇIRPTIKTAN SONRA SIVI HARÇTAN BİR SU BARDAĞI KADAR AYIRALIM
DAHA SONRA UNU KABARTMA TOZUNU EKLEYİP ÇIRPALIM
EN SON DAMLA ÇİKOLATAYI EKLEYİP KARIŞTIRALIM
BÜYÜK KARE ŞEKLİNDEKİ ISIYA DAYANIKLI BORCAMA DÖKÜP 180 DERECELİK FIRINDA 35 DK PİŞİRELİM
FIRINDAN ÇIKAN SICAK KEKİ KÜÇÜK KARELERE BÖLÜP SIVI HARÇTAN AYIRDIĞIMIZ SOSU ÜZERİNE GEZDİRELİM
KEKİ DİNLENDİRDİKTEN SONRA SERVİS EDEBİLİRİZ...
AFİYET OLSUN :)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder