22 Ekim 2014 Çarşamba

TAHİN SOSLU KEK

Uzunca bir aranın ardından merhaba sevgili takipçilerim.yaz bitti okul açıldı bir koşuşturmaca haline büründük ki anlatamam.artık güne sabah ezanı ile başlıyoruz ve haliyle bu duruma alışmam epey bir zaman aldı. Yazılarıma çok ara verdiğimin farkındayım ama artık yavaş yavaş geri dönüyorum :)

Gelelim bu çok lezzetli güzelliğe. ...
Biraz tedirginlikle hazırlamış olsamda yaptığım kekler arasında en hızlı tüketilen kek oldu.lezzeti garanti ,yapımı bir o kadar zevkli kekimizin tarifine geçelim...

MALZEMELER
3 orta boy yumurta(oda sıcaklığında)
1su bardağı toz şeker
1su bardağı tahin
1 su bardağı süt
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
SOS İÇİN
Yarım su bardağı tahin
2 yemek kaşığı pudra şekeri

Karıştırma kabına yumurta ve şekeri alıp çıpma işlemine başlayalım.
Yavaşça sütü ve tahini ekleyelim.
Sıvı karışım iyice özleşince azar azar unu ve kabartma tozu ekleyerek keki pişirmeye hazır hale getirelim
İyice yağladığımız kek kalıbının üstünde üç parmak boşluk kalıncaya kadar kek harcımızı boşaltalım.
 175 derece fırında yaklaşık 45 dakika pişiriyoruz.
 Kekin kalıptan ayrılması için biraz soğuması için bekletiyoruz.

Bir kabın içinde tahin ve pudra şekerini iyice karıştırıp sos haline getiriyoruz.
Kalıptan çıkan kekin üzerine gezdirip servis ediyoruz.

Yüzünüzde güzel bir tebessüm bırakması dileğiyle...hoşçakalın..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...