13 Temmuz 2012 Cuma

EV YAPIMI DAMLA SAKIZLI DONDURMA

    
sıcaklardan kavrulduğumuz şu günlerde hem sağlıklı hem lezzetli gıdalar tüketmek istiyoruz.yaz aylarında en çok tükettiğimiz dondurma bunlarda bir tanesi. evde yapmış olduğum bu dondurma çok beğenildi lezzetide sakızın aromasıyla muhteşem oldu şimdi gelelim bu güzel lezzetin tarifine :)

MALZEMELER

1 lt.süt
1 su bardağı şeker
2,5 tatlı kaşığı salep
2,5 tatlı kaşığı mısır nişastası
1 yemek kaşığı damla sakızı macunu
2 diş dövülmüş damlasakızı

HAZIRLANIŞI

sütümüzü kaynatmak için tencereye alalım ve orta ateşte yavaş yavaş kaynatalım

süt göz göz kaynamaya başladığında dövülmüş damla sakızı,sakız macunumuzu ve ayrı bir yerde süt ile ıslatıp çözdüğümüz nişasta ve salebi ekleyelim ve hızla karıştırmaya başlayalım

şekeride yavaş yavaş ekleyip bu karışımı yaklaşık 10 dk kadar kaynatalım

kaynayan dondurma harcını donduracağımız kabın içine alıp oda ısısında soğutalım

oda ısısında soğuyan dondurmayı dondurucuya koyup ilk önce 2 kere yarım saatte bir dondurucudan çıkarıp çırpma işlemi yapalım
daha sonra dondurmamızı en az 6 saat dondurucuda bekletelim

dondurmamız artık hazır :)) istediğimiz görsellikle sunumlarımızı hazırlayıp dondurmamızı servis edebiliriz

deneyen beğenen  herkeze afiyet olsun :))

3 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...